31 mei 2019

Café de Amer

Charmant café op een idyllisch plekje

By In Culinair 1 min

Cultureel café in esdorp Amen
Cultureel café de Amer ligt in het kleine esdorpje Amen. Amen, een naam waar menig Amerikaan of Engelsman vast om moet gniffelen, vind je aan de weg van Rolde naar Hooghalen. Wij kenden het café al van naam en kwamen er terecht toen we de Acht van Amen gingen lopen. Het café is gevestigd in een charmante, oude boerderij uit 1916. Buiten is een terras, binnen het café en in wat vermoedelijk de oude stal moet zijn geweest een gezellige ruimte, waar regelmatig bandjes optreden.

Programmering
De Amer heeft een muzikale én literaire programmering. De muziekprogrammering loopt van september tot en met het voorjaar, en in de zomermaanden juli en augustus is er met Zummer up sien Zundags live muziek op het terras. Er wordt vooral blues, roots & Americana geprogrammeerd. Op het podium staan bands en singer songwriters. Voor de concerten koop je een kaartje (liefst op tijd, vanwege een steeds succesvollere voorverkoop zijn veel kaarten al snel weg), het zomerprogramma is gratis toegankelijk.

Sympathieke prijzen
De Amer is echt een charmant café, in een idyllische omgeving. In de winterperiode is de Amer alleen in de weekenden geopend, in de zomer kun je er op de maandagen na dagelijks terecht. Op de menukaart vind je nog echte, sympathieke prijzen. Schuif aan voor een kop koffie met appelgebak, neem een lekker broodje of duik het terras op voor een koud glas bier (Maallust beschikbaar) met borrelhapjes. Wij zijn fan en nemen ons voor gauw een concert te bezoeken!