7 maart 2020

De Jufferen Lunsingh

Over vijf vrijgezelle dames

By In Culinair 1 min

Waar een knisperend haardvuur je opwacht na een lange wandeling

Vijf vrijgezelle dames
Vlak onder Norg in het pittoreske Westervelde vind je een wit landhuis, omringd door een weideveld met Schoonebeker schapen. In het statige pand dat vandaag de dag een rijksmonument en landhuishotel is, woonden ooit vijf vrijgezelle dames: de Jufferen Lunsingh. Wie op een frisse winterdag na een wandeling binnen stapt, kan rekenen op een gastvrij onthaal met een knisperend haardvuur. Het landhuis is zichtbaar met zorg en liefde hersteld. Dankzij de oude schouw, originele tegelvloer, houten balken, grote ramen en vooral huiselijke sfeer is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe het leven hier vroeger moet zijn geweest.

Het restaurant
In het voormalige woonhuis bevindt zich het restaurant. In de keuken wordt vooral gewerkt met streekproducten. Veel daarvan komen uit de eigen moestuin, kruidentuin en boomgaard. Voor de lunch kun je kiezen uit een lichte, middelgrote en grote lunch, in prijs oplopend van ongeveer twee tot vier tientjes. Voor het diner kun je kiezen voor een wisselend menu van drie tot zes gangen, aan te vullen met fijne wijnen.

Drenthe op zijn mooist
Rondom De Jufferen Lunsingh vind je mooie wandelroutes. Kies bijvoorbeeld voor de Jufferen wandelroute, die in 20 kilometer langs bossen, beekdalen, esgronden en langs grafheuvels voert. Ook in de buurt van Norg en Veenhuizen kun je schitterend wandelen. Leuke tip voor in de zomer: bestel bij De Jufferen je knapzaklunch of picknickmand om mee te nemen tijdens je wandeling en geniet van Drenthe op zijn mooist.