30 mei 2019

Restaurant de Wiemel

Sfeervol restaurant met een royaal terras

By In Culinair 1 min

Sfeervol restaurant met een royaal terras…

Lunchplek in de buurt van de bossen van Gasselte
Vandaag zochten we een leuke lunchplek in de buurt van de bossen van Gasselte. Omdat er in het bos zelf niet veel leuks te vinden was, weken we uit naar het dorpje Gasselte zelf. Gasselte is een klein dorpje, met veel mooie, oude boerderijen met rieten daken. Voor zover wij konden zien, niet echt een dorp met veel spannende activiteiten. Zwemplas ’t Nije Hemelriek is vermoedelijk het meest bekend in de omgeving.

De Wiemel

Oude boerderij met royaal terras
We streken neer op het terras van Restaurant de Wiemel, dat is gevestigd in een oude boerderij. Gelegen aan een wat drukke kruising niet het meest idyllische plekje dat we kunnen bedenken, maar wel met een mooi terras en genoeg te kijken als het gaat om voorbijgangers.

Koffie, thee, lunch of diner
In de Wiemel kun je terecht voor koffie of thee met wat lekkers, een lunch of een diner. Het is een vrij groot ding, met een royaal terras. Eén aan de voorkant en een wat beschutter terras aan de zijkant. Binnen is een gezellig restaurant waar je tegen prima prijzen een hapje kunt eten. Wij kozen voor een maaltijdsalade en een broodje pulled pork, beiden erg goed! De Wiemel is daarmee een leuke tussenstop tijdens een fietstochtje door de Gasselter bossen.