31 mei 2019

Klauterfun bij Klimpark Joytime

Niet voor bange hertjes

By In Kids 2 min

Niet voor bange hertjes met hoogtevrees…

Joytime in Grollo
Joytime in Grolloo is een groot outdoor belevingspark. Omdat echt alles buiten is, is het wel fijn als het weer ook een beetje leuk meedoet tijdens je bezoek. Je kunt kiezen voor een kaartje voor het klimpark, het outdoor park of voor een combiticket. Ons advies is om echt een keuze te maken, want anders is het wel erg veel voor een middag met kids.

Het klimpark
Het klimpark is in 2018 verkozen tot leukste uitje van Drenthe, en dat snappen wij wel. Het park ligt tussen de bossen, aan recreatieplas de Kleine Moere. Een middagje klimmen start met een instructie, waarna je in een tuigje wordt gehezen (tip van de dag: vermijd rokken en jurkjes). Geen zin om Tarzan of Jane uit te hangen of gewoon niet zo’n daredevil? Zoek dan een plekje op het terras van het strandpaviloen, met uitzicht op het meertje. Na de instructie starten ‘de dapperen’ aan een oefenparcours. Hier kun je met hulp van een instructeur op niet al te grote hoogte oefenen aan je klimtechnieken. Daarna is het ieder voor zich. Er zijn verschillende parcoursen, waarbij steeds goed wordt aangegeven voor welke leeftijd ze zijn. Gemiddeld ben je zo’n 20 tot 30 minuten met een parcours bezig. Een lekker klimmetje dus! Zoef met de zipline tussen de bomen door. Adrenaline-kick gegarandeerd.

Het outdoor belevingspark
Een ticket voor het belevingspark is geen goed idee voor mensen met keuzestress. Je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende activiteiten. Zo is er een hindernis- en survivalbaan, kun je mountainbiken, kanoën, suppen, vlotten bouwen, boogschieten, quad rijden, een kompasloop doen en nog veel meer. Joytime is daarmee niet alleen leuk voor een middagje met de family, maar ook als kinderfeestje of bedrijfsuitje.