6 augustus 2020

Zwemmen in Drenthe

De mooiste plekjes op een rij

By In Kids 1 min

We hebben weer een hittegolf te pakken en als de voorspellingen een keer kloppen, dan kan deze best wel eens eventjes gaan duren! In deze blog zetten we de leukste en mooiste zwemplekken in Drenthe voor je op een rij. In de app store kun je een handige app downloaden genaamd zwemwater waarmee je precies kunt zien of het zwemwater van het plekje dat je op het oog hebt ook veilig en schoon is om in te zwemmen.

Het Nije Hemelriek, Gasselte
’t Nije Hemelriek is een recreatieplas midden in de bossen, vlakbij Gasselte. Ernaast vind je een nog grotere plas, als gevolg van een zandafgraving. De plassen zijn omringd door een groot zandstrand. Beiden een fijne plek voor verkoeling in de zomer, vanwege de vele bomen rondom de plas. In de zomer kan het hier wel erg druk worden dus kom vroeg of laat of kies een wat rustigere plas in Drenthe uit.

Het Ronostrand, Amerika
Een leuke plas voor jong en oud. Let op: in coronatijden moet je van tevoren reserveren om (betaald) toegang tot het strand te krijgen.

Het Blauwe Meer, Hoogersmilde
Wie het Blauwe Meer kent, weet meteen hoe het aan de naam komt. Een leuke maar drukke recreatieplas waar je een paar euro moet betalen voor een dagje verkoeling.

’t Loomeer, Schoonloo
Een mooie natuurlijke plas met een ruime zonneweide en zandstrand en vaak iets rustiger dan het Nije Hemelriek.

De Berenkuil, Grolloo
Deze zwemplas vind je op een leuke camping in Grolloo. Om te kunnen plonsen, moet je wel entree betalen.

Ieberenplas, Schoonloo
In Drenthe stikt het echt van de leuke plekjes om te zwemmen. Deze plas vind je tussen Schoonloo en Westerbork in. Rondom de plas is een fijn strand en je duikt ook zo het bos in voor een fijne wandeling.

Baggelhuizen
Een groot deel van Assen wijkt standaard uit naar deze plas. De plas is groot dus plek genoeg, maar mocht je een auto tot je beschikking hebben of bereid zijn wat verder te fietsen, dan zijn de andere plassen in Drenthe net even wat mooier.

Openluchtzwembaden
Ga je liever voor een openluchtzwembad? Kies dan eens voor de Waterlelie in Zuidwolde, de Leemdobben in Vries, het Bosbad Noord in Sleen, beleefpark Dwingelo, Zwembad de Leewal in Exloo, zwembad Ruinen, bosbad Vledder of openluchtzwembad Emmercompascuum. Kijk voor je bezoek wel even op de website want veel zwembaden hebben aangepaste openingstijden of zijn alleen te bezoeken op basis van een online reservering.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie zwemplekken in Drenthe, die wij wellicht nog niet hebben ontdekt. Op deze website kun je makkelijk op de kaart zoeken naar verkoeling bij jou in de buurt.