30 mei 2019

De leukste Pannenkoeken restaurants

Favoriet bij de kids

By In Culinair, Kids 2 min

Gegarandeerd een hit bij de kids…

De leukste pannenkoekenrestaurants van Drenthe
Dit keer geen culinaire hoogstandjes, maar een lijstje (die we steeds aanvullen) met de leukste pannenkoekenrestaurants in Drenthe. Want zijn de kids blij, dan ben jij over het algemeen blij, en een lekkere pannenkoek gaat er meestal wel in. We zetten alleen de leukste plekjes voor je op een rij, waar je heerlijk kunt zitten én waar de keuken echt goed is. Komt ie:

Restaurant ’t Maotie in Gasselte
Wauw wat een mooi plekje! Een grote boerderij met rieten dak, een royaal terras en een uitgebreide kaart waar ook pannenkoekenhaters aan hun trekken komen. Dat is restaurant ’t Maotie in Gasselte. Wij zijn fan van Pannenkoek de Hondsrug, met shoarma, maar ook voor veggies valt er genoeg te smikkelen.

't Maotie

Het Pannenkoekenschip in Assen
Zelfs Tjarco wordt enthousiast als het Pannenkoekenschip in Assen wordt voorgesteld door de kids. En dat zegt nogal wat, want het is niet echt een enorme pannenkoekeneter. De naam doet al vermoeden dat je met je kroost als kapiteins aan boord van een schip treedt, alwaar je kunt kiezen uit een slordige eenenveertig (!) pannenkoeken. Ook hier zit je veilig als je niet zo van de pannenkoeken bent. Er zijn ook andere gerechten, maar ons advies is om hier echt all the way te gaan.

De Strohoed in Elp
De Strohoed in Elp heeft als voordeel een fijn terras met kinderspeeltuin. En daarmee garandeer je wat rust voor jezelf. Ook binnen is het gezellig zitten. Wij gingen voor Pannenkoek ’t Hunebed. Een volwaardige maaltijd om van te smullen. Op de kaart ook andere, lekkere gerechten.

De Deugniet in Borger
In een boerderij uit 1900 zit De Deugniet uit Borger. Hier moet je echt wel iets met pannenkoeken hebben, want dat is alles wat de kaart je biedt. Natuurlijk met ijs na. De speelboerderij staat garant voor tevreden kinderen die hun energie kwijt kunnen en bijgevolg: rust aan tafel.

‘T Hoes van Hol-An in OudAalden
Een fantastisch mooi plekje in het schilderachtige Oud-Aalden is ’t Hoes van Hol-An.