17 augustus 2019

Lunchen bij Bitter & Zoet

Oude apotheek omgebouwd tot hotelrestaurant

By In Culinair 1 min

Lunchen in een oude apotheek…

Hotelrestaurant op een historische locatie
Vandaag op het programma: een dagje in het voormalige gevangenisdorp Veenhuizen. Omdat we echt blij kunnen worden van bijzondere plekjes, kiezen we zo rond het middaguur voor een lunch bij Bitter & Zoet. Bitter & Zoet is een hotelrestaurant in het wat luxere segment. Drie oude dienstwoningen uit het voormalige gevangenisdorp Veenhuizen bieden nu plaats aan de gasten van het hotel en het restaurant. De woning met de naam Toewijding was ooit van de geneesheer die werkte in het naastgelegen ziekenhuis. Plichtgevoel was de woning van de apotheker en in Bitter & Zoet zat ooit de apotheek.

Seizoensgebonden streekproducten
Omdat het nog wat fris is, besluiten we het terras over te slaan en nemen we binnen plaats. Op de kaart staan seizoensgebonden streekproducten. Omdat het dorp Veenhuizen als gevangenisdorp lange tijd van de buitenwereld afgesloten is geweest, was het dorp grotendeels zelfvoorzienend. Die traditie probeert Bitter & Zoet zoveel mogelijk in ere te houden, door te kiezen voor producten uit eigen moestuin en boomgaard en voor producten uit de omgeving. We kiezen voor de lunchproeverij met kaas van kaasboerderij Kaaslust, brood uit eigen bakkerij, quiche, verschillende soorten worst en vleeswaren en een salade. Geen verkeerde keuze, en we raken nieuwsgierig naar de high tea en het moestuinmenu van de dinerkaart. Wordt vervolgd!