29 mei 2019

Onthaasten in Abdij de Westerburcht

Onze nieuwe, vaste stek in het hart van Drenthe

By In Culinair 2 min

Onze nieuwe, vaste stek in het hart van Drenthe…

We zochten een nieuwe locatie voor ons vriendinnenweekend. En juist de vriendin die het meest ver weg woont, kwam met de suggestie voor Abdij de Westerburcht in het Drentse Westerbork. Voor mij maar een kort ritje, dus ik was al snel enthousiast. En dat enthousiasme nam in een rap tempo verder toe toen we zo rond borreltijd aankwamen op de locatie.

De ‘abdij’
Abdij de Westerburcht is geen echte abdij. Volgens mij is het nog niet zo lang geleden grondig verbouwd, in de stijl van een abdij. Dat merk je vooral in de slaapkamers, die sober en ‘vrij van impulsen’ zijn ingericht. We begonnen ons weekend met een fijne suikerbom: de high tea. Het leuke aan de Westerburcht is dat ze niet alleen een high tea serveren, maar ook een high wine en een high beer. Binnen zit je vooral in de nisjes super knus en buiten is zelfs als het fris is een aanrader, dankzij een afgeschermd terras voorzien van loungebanken, open haarden en heaters. In 2018 werd het terras verkozen tot het beste terras van heel Drenthe en dat snappen wij wel! In de zomer staat er een heerlijke wijnbar buiten en kun je huisgemaakte cocktails of koffie met homemade gebak aan laten rukken.

Naar de sauna
We hadden een arrangement geboekt en doken na de lunch de sauna in. Op het saunaplein vind je een zoutsteensauna, een houten sauna, een stoomsauna en een dompelbad. Op het dakterras lig je buiten het zicht van mensen lekker in de zon (mits aanwezig). Het is ook mogelijk om voor een behandelingen te kiezen, of een uurtje te floaten in zout water. Wij kozen voor een massage.

Ligging en omgeving
Na de sauna werd het tijd voor wat minimale actie. We hebben allemaal een drukke baan en een gezin, dus een weekend relaxen is schaars ;-). Westerbork is een toeristisch brinkdorp, midden in de natuur, in het hart van Drenthe. Je bent zo in andere, leuke dorpjes zoals Orvelte en een bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt ook voor de hand.

Het restaurant
We vonden de sfeer en bediening in De Westerburcht zo fijn, dat we besloten ook voor het diner in de abdij aan te schuiven. Omdat slaap voor sommigen met kleintjes een schaars goed is, doken we er vroeg in. Om ’s ochtends op tijd aan het ontbijtbuffet te verschijnen. Ook de keuken werd goedgekeurd en daarmee staat Abdij de Westerburcht nu op ons lijstje met fijne, vaste plekjes voor lunch, een borrel, een etentje of een weekend weg.