25 april 2021

Tulpenroutes Drenthe

Lente in Drenthe

By In Natuur, Wandelen 2 min

Voor bloeiende tulpenvelden hoef je echt niet per se naar de bollenstreek. Ook in Drenthe vind je tussen eind maart en half mei veel kleurrijke velden. De beste kans op een bloeiend Drents tulpenveld heb je rond half april. Dan zijn de tulpen op hun mooist. Door het koude voorjaar zijn de tulpen laat dit jaar. In deze blog geven we drie tips voor tulpenroutes in Drenthe, een ideaal coronaproof uitje.

Tip #1 Tulpenpluktuin Beilen
Een leuk uitje voor jong en oud is de Tulpenpluktuin in Beilen. Hier pluk je voor 25 cent per tulp je eigen bosje bij elkaar. Je kunt kiezen voor één kleur of voor een mooie mix en rekent af bij de tulpenkraam. Goed om te weten: betalen kan alleen contant en wisselen is geen optie. Even wat kleingeld mee. De pluktuin is zeven dagen per week geopend en je vindt hem aan de Brunstingerveld 16 in Beilen. 

Tip #2 Tulpenroutes rondom Dwingeloo
Rondom Dwingeloo staan de tulpenvelden op het moment volop in bloei. Een leuk uitje voor in de meivakantie is een wandel-, fiets- of autotour langs deze Hollandse kleurenpracht. Op de website van bollenteler Joling vind je verschillende routes. Wij probeerden de wandelroute in Diever, liepen een paar keer verkeerd maar vonden het een prachtige wandeling langs drie bloeiende velden en door het pittoreske Diever.

Tip #3 Tulpenroutes rondom Hijken en Hooghalen
In de buurt van Hijken, Hooghalen, Zwiggelte en Beilen zijn door bollenteler Veninga uit Hijken auto- en fietsroutes uitgezet. Stel je liever je eigen route samen? Gebruik dan de handige kaart van Veninga, waarop alle tulpenvelden in de buurt zijn gemarkeerd.