4 januari 2022

Wandelen door het Reestdal

8 kilometer Drenthe op zijn mooist

By In Natuur, Wandelen 2 min

Deze wandeling door het Reestdal van ongeveer 8 kilometer is volgens Stichting Het Drentse Landschap één van hun allermooiste wandelingen en dat snappen wij wel! De wandeling is vernoemd naar de kronkelende beek de Reest, die je tijdens je wandeling passeert. Het startpunt en informatie over de route zelf vind je hier.

Steek vanaf de parkeerplaats de weg over voor het startpunt van de wandeling. Na een stuk bos wandel je langs een heideveld met hier en daar een oude eik. Na nog een stuk bos leidt het pad je langs het Spookmeer. Volgens een oud verhaal verrijst hier in de nacht een spookachtige gedaante uit het water, die je met zijn knekelhand naar de diepte van het meer probeert te lokken. Gezellig.

We wandelen gauw verder en komen een tijdje later langs een oude boerderij met een hooischuur. Voor de schuur staat een zitje waar je even tot rust kunt komen met een kop koffie of thee en wat lekkers voor een sympathieke prijs.

Links en rechts passeren we glooiende, oude akkers en weidevelden met Schotse hooglanders. Een smal paadje voert over een bruggetje over de Reest en brengt je naar de Reestkerk. We vervolgen het eeuwenoude Kerkepad langs een rij oude bomen. De route voert je via de weidelanden van het Reestdal, langs een oude boerderij en een heideveld weer terug naar de parkeerplaats.