29 januari 2020

Winterse wandeling Wedbroeken

By In Natuur, Wandelen

Langs beekdalen, vennen en over zandvlaktes

Mooie wandeling op een van de kortste dagen van het jaar
Op een van de kortste dagen van het jaar trekken we er op uit voor deze winterse wandeling Wedbroeken van ongeveer 6 kilometer, goed te doen in ca. 1,5 uur. Voor de mooiste wandelroutes hebben we de website Eindje om in Drenthe ontdekt. Heel handig: je kunt op de kaart en op afstand zoeken naar mooie wandel- en fietsroutes.

De Drentsche Aa
Deze route start op de parkeerplaats op de Zuidlaarderweg van Tynaarlo-Zuidlaren. Gebruik deze handige kaart voor de route en informatie over alles wat je op je pad tegenkomt. Leuk pubquizfeitje: Oudemolenschediep, Schipborgschediep, Zeegserloopje: nergens in Drenthe vind je de naam Drentsche Aa. Pas over de grens met Groningen wordt de slingerende beek Drensche Aa genoemd.

Rondje Siepel-veen
Na vennen, een meertje en zandwegen, ongeveer halverwege de route, is restaurant De Drentsche Aa een leuke (maar in de zomer ook een drukke!) stop voor een kop koffie of een lunch. Het terras is gesloten maar is in de zomer een mooi plekje, meteen aan de meanderende Aa. De route biedt op dit punt een kans om een stuk af te snijden. Doe dat niet, want het rondje Siepel-veen is erg mooi! Rondom het veen kronkelen zandpaden over heuveltjes en op het heideveld zijn de klimbomen aantrekkelijk voor een middag met kinderen.