14 mei 2021

Tea Time in Echten

Een stukje Engeland in Drenthe

By In Culinair 2 min

Vandaag probeerden we de high tea van Tea Time in het kleine dorpje Echten, vlakbij Hoogeveen. Het terras van Tea Time is op dagen met mooi weer geopend. De high tea is vanwege corona beschikbaar als coronaproof take-away arrangement. Dat betekent minimaal 1 dag van tevoren reserveren en je box vol lekkernijen binnen ophalen. Je kiest zelf of je hem meeneemt op pad voor een leuke picknick of op het sfeervolle terras oppeuzelt. Wij kozen voor het laatste.

Take-away arrangementen
Bij Tea Time kun je kiezen uit verschillende take-away arrangementen. Wij kozen voor de afternoon tea, die we geheel tegen de Engelse etiquette in rond het middaguur aan lieten rukken. De afternoon tea is beslist niet duur en we werden echt verrast door de inhoud van de enorme doos. We begonnen met een heerlijke quiche met zongedroogde tomaat en cheddar. In een kartonnen boxje zaten vier verschillende soorten mini-sandwiches. Na de hartige ronde volgden zoet, zoeter en zoetst. Heerlijke scones met en zonder vruchten met clotted cream en ‘spread a little joy’ jam, gevolgd door patisserie. Nog meer tegen het Engelse zere been spoelden we de fijne hapjes weg met zwarte koffie.

Villa Huis te Echten
Wie na afloop van een bezoek nog wat Engeland mee naar huis wil nemen, kan terecht in de shop. Binnen liet een vriendelijke dame van de bediening ons een boek over de geschiedenis van de historische villa genaamd Huis te Echten zien. Hier woonde ooit de statige familie Van Holthe tot Echten. In 2009 namen de eigenaren van Tea Time de villa over, die toen behoorlijk in verval was geraakt. Het gebouw is met liefde en vakmanschap gerestaureerd en in de oude glorie hersteld. De tearoom is ingericht in de late Edwardian stijl.

Eindoordeel
Ons eindoordeel over de high tea op het terras van Tea Time is meer dan positief. Wat een prachtige plek met een mooi terras en heerlijke hapjes! In de omgeving valt ook veel te zien en te beleven. Wij combineerden ons bezoek met de wandelroute Natuurpad Ruinen.