12 februari 2021

Coronaproof uitje: De Smulroute

Wandelen van Westerbork naar Orvelte

By In Culinair, Natuur, Wandelen 2 min

Wandelen en smullen
Ohhh dit was zo mooi en leuk! Vandaag probeerden we de smulroute van Abdij de Westerburcht in Westerbork. In de zomer waren we hier al eens op het terras neergestreken voor een high tea en een lunch en dat beviel ons erg goed. De smulroute is ongeveer 10 kilometer en je boekt hem via de website van de Westerburcht.

Van Westerbork naar Orvelte
We begonnen met een koffie to go – je kunt ook kiezen voor tee, warme choco of gluhwein – en wandelden via het Orvelte Reijntjesbos en over de heide naar museumdorp Orvelte. Bij de picknicktafel bij de IJzertijdboerderij begonnen we aan de scharrelbox. Een heerlijke box vol kleine hapjes, die ons een beetje deed denken aan een high tea to go 😋. Ook zonder smularrangement zit je in coronatijd in Orvelte goed. De Schenkerij heeft een kraampje met koffie, thee en lekkers, ’t Bakkershoes heeft een afhaalloket en de Veldkeuken van BIN’t heeft ook veel lekkers in de aanbieding.

… en weer terug
Na een rondje Orvelte wandelden we weer terug naar Westerbork en sloten af met een broodje van de barbecue. Zo leuk om te zien dat de horeca er het beste van maakt, ook in tijden dat er weinig kan en mag. Wandel de route wanneer dat kan vroeg in de ochtend of doordeweeks. Vooral in Orvelte kan het namelijk best druk zijn.